Καραγκούνης: Αν ο κ. Καμμένος θεωρεί μείζον ζήτημα το Σκοπιανό έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση

«Στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, υποστηρίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θετικός στην εξεύρεση λύσης αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να καταλήξουμε, τελικά, σε λύση επωφελή για την Ελλάδα».

Ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές» και αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο σημειώνει ότι «αν, πραγματικά, θεωρεί ότι το Σκοπιανό είναι ένα μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε να έχει ήδη να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ σημειώνει ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που, ενώ ανήκει τυπικά στους δυτικούς θεσμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά φέρεται με άλλο τρόπο» και εκτιμά ότι «το ΝΑΤΟ και η Δυτική Συμμαχία, τελικά, θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και σταθεροποιητικά στις αστάθμητες ενέργειες της Τουρκίας».

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ο κ. Καραγκούνης, εκτιμά ότι «αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντας αυτή τη στιγμή» και επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ ότι «η πολιτική Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη ενός ακόμη μνημονίου».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ