Αγοραστός, Μπακογιάννης, Τζιτζικώστας κατά Σκουρλέτη: Πέσαμε σε τοίχο, τζάμπα κόπος, ήταν προσχηματική συνάντηση…

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με επίκεντρο τον “Κλεισθένη Ι”. Ιδιαίτερα αιχμηρά ήταν μάλιστα τα σχόλια αρκετών Περιφερειαρχών, όπως του προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

«Σήμερα, για άλλη μια φορά, ήρθαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών με προτάσεις και ειλικρινή διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας αλλά πέσαμε σε τοίχο.

Είχαν μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα ν’ αφήσουν βαθύ το αποτύπωμά τους στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αλλά, δυστυχώς, με υπαιτιότητα του Υπουργείου και του Υπουργού Εσωτερικών, την κλότσησαν», τόνισε ο κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη. «Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου δεν απαντά στη δημοκρατία, δεν «ακουμπά» στην κοινωνία αλλά αποσκοπεί μόνο σε παιχνίδια εξουσίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και πρόσθεσε : «Σήμερα, περισσότερο καθαρά από κάθε άλλη φορά, φάνηκε ποιος δεν θέλει τον διάλογο – στο Υπουργείο Εσωτερικών παρατηρείται μια ψευδαισθηγιογόνος εγωγνωσία των πραγμάτων – και ποιος τον επιζητά, ποιος προσπαθεί να ενώσει δυνάμεις για ν’ αλλάξει η κατάσταση στη χώρα, την κοινωνία και τους νέους. Για να δώσουμε ελπίδα κι όχι λεπίδα».

“Δυόμιση χαμένες ώρες με τον κ. Σκουρλέτη σε έναν διάλογο παρωδία για την αυτοδιοίκηση. 100% αλαζονεία, προκατάληψη και ιδεοληψία, 0% ουσία. Τζάμπα κόπος. Στου κουφού την πόρτα …” έγραψε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης στον λογαριασμό του στο Facebook.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσχηματική δυστυχώς και η τελευταία συνάντηση, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη “μεταρρύθμιση” της Αυτοδιοίκησης, των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα κυβέρνηση που να πιστεύει σε μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ