Ο Γιάννης Μώραλης στον Realfm 97,8 για τις Ημέρες Θάλασσας

“Όταν γιορτάσαμε στον Πειραιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το 2015, είδαμε ότι έχει ανταπόκριση στους δημότες του Πειραιά και ήταν στη δική μας λογική ότι η προοπτική του Δήμου Πειραιά και η ανάπτυξή του θα έρθει από την θάλασσα και τον κάναμε θεσμό. Οι “Ημέρες Θάλασσας” έχουν 80 με 90 εκδηλώσεις σε ένα 10ημερο, με επίκεντρο τη θάλασσα” δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχουμε τα δύο ιστορικά πλοία, την τριήρη Ολυμπιάς, το πλοίο Νεράιδα του ομίλου Λάτση, έχουμε τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων έχει ανοιξει τις πύλες της με ξεναγήσεις, το Ναυτικό Μουσείο, η Πινακοθήκη μας σε έναν άξονα φορέων, έχουμε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις επίσης” ανέφερε.

Ερωτηθείς γιατί τα Ποσειδώνια γίνονται μακριά από τον Πειραιά απάντησε ότι “Δεν γίνονται στον Πειραιά γιατί δεν υπάρχει μια υποδομή ανάλογη με αυτή που υπάρχει στο εκθεσιακό κέντρο κοντά στο αεροδρόμιο, που να καλύπτει τις απαιτήσεις. Έχω συζητήσει με τον κ. Βώκο και είμαι συνεννοήσεις και με τους νέους διαχειριστές του λιμανιού την COSCO, αλλά και με την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια μήπως μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να φτιαχτεί μια τέτοια υποδομή στον Πειραιά, γιατί νομίζω η θέση των Ποσειδωνίων είναι κοντά στο Λιμάνι, στον Πειραία. Δεν είναι εύκολο γιατί θέλει μεγάλο χώρο για να γίνουν τα 40.000 τετραγωνικά που θέλει ο κ. Βώκος, με τα ανάλογα πάρκινγκ, υπάρχουν θέματα ασφαλείας. Αν όλοι προσπαθήσουμε και το θέλουμε, ίσως μπορεί να γίνει όχι βέβαια το 2020 που είναι τα επόμενα Ποσειδώνια, αλλά ίσως λίγο μετά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ