Η Αθήνα καρφώνει τον Ζάεφ – Σκληρή διαρροή μετά από το “γαϊτανάκι” δηλώσεων του Σκοπιανού Πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλημένος από τα μπρος –πίσω των Σκοπιανών διαμήνυσε ότι με αυτούς τους όρους ούτε συμφωνία ούτε επικοινωνία προβλέπεται.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο «η πλευρά της πΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αντ1, οι Σκοπιανοί υπαναχώρησαν από τα συμφωνηθέντα και άρχισαν να ρίχνουν στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων θέματα που είχαν κλείσει στις συνομιλίες Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

Πηγές, πάντως, της κυβέρνησης της πΓΔΜ σημείωναν: «αυτές τις στιγμές ας μην ενδίδουμε στην εικοτολογία. Η υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά από όλους τους πολιτικούς παράγοντες στις δυο χώρες είναι επ’ ωφελεία μιας λύσης.»

Την ώρα, εξάλλου, που η Αθήνα έστελνε τελεσίγραφο, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωνε έτοιμος για λύση: «Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην εξεύρεση μιας αξιοπρεπούς λύσης στη διαμάχη με την Ελλάδα. Λύση που ταυτόχρονα θα διαφυλάσσει και θα ενισχύει την ταυτότητά μας. Υπάρχει η δυνατότητα για μια τέτοια λύση για την οποία οι πολίτες της “Μακεδονίας” θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε δημοψήφισμα»

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ANT1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ