Σκουρλέτης: Οι ηγεσίες των αυτοδιοικητικών ενώσεων διευκολύνουν τις επιδιώξεις της ΝΔ

«Υπερώριμο» αίτημα χαρακτηρίζει το σχέδιο για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στόχος, τονίζει, η αποκατάσταση μιας πιο ουσιαστικής σχέσης μεταξύ βουλευτών και ψηφοφόρων. Στο άλλο θέμα, αυτό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ζητά, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να μην αξιοποιηθεί «ως πρόσχημα για να μην κάνουμε κάτι το οποίο είναι υπερώριμο, σαφές και που στα λόγια τουλάχιστον, το υιοθετούν σχεδόν όλοι».

Όσον αφορά τη σύγκρουση με τις ηγεσίες των αυτοδιοικητικών ενώσεων, όπως επισημαίνει, ο υπουργός Εσωτερικών καταγγέλλει προσπάθεια «να υπηρετηθεί ένα σχέδιο τυφλής πόλωσης, τεχνητής πόλωσης, αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, το οποίο εκ των πραγμάτων διευκολύνει τις επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας».

Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου, ο κ. Σκουρλέτης διαπιστώνει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι, «δυστυχώς και στο χώρο της δικαιοσύνης υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Δεν είναι κάτι καινούργιο, ίσως να βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση την οποία θεωρώ ότι όλοι πρέπει να διευκολύνουμε στο να ξεπεραστεί».

Στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ, ο υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι «ναι, πράγματι βρισκόμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στη λύση, στην επιδιωκόμενη λύση, στην εθνικά συμφέρουσα λύση», κάνοντας λόγο για «μια ευκαιρία που μας παρουσιάζεται μετά από σχεδόναιώνα αλλά», συστήνει, «βέβαια κανείς πρέπει να περιμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με την τελευταία αξιολόγηση, ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι «η ολοκλήρωση του προγράμματος εκ των πραγμάτων προσδίδει άλλη δυναμική στην ίδια την οικονομία, μιλάμε για την επιτυχή και την καθαρή ολοκλήρωση και έξοδο από το πρόγραμμα». Για να προσθέσει, «μετά την ολοκλήρωση, να μπορούμε να δούμε το σύνολο πια και των προηγούμενων δεσμεύσεών μας, μιας και κάτω από το φως της νέας πραγματικότητας θα μπορούμε να είμαστε πιο σαφείς για τις δυνατότητες που θα έχουμε».Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ