Προς συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με φόντο διαπραγμάτευση και Σκοπιανό

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζεται να συγκαλέσει την επόμενη βδομάδα ο Πρωθυπουργός με φόντο την τέταρτη αξιολόγηση και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να προετοιμάσουν τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο της ατζέντας αναμένεται να βρεθεί η τέταρτη αξιολόγηση, με τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά στους υπουργούς ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων.

Η επιτακτικότητα αυτή γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, καθώς φαίνεται να δημιουργούνται εμπλοκές μεταξύ των δανειστών για το θέμα του χρέους και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προσφέρει σε ορισμένους από αυτούς το άλλοθι για αναβολές που αναζητούν.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού θα είναι, λοιπόν, μια έμμεση, αλλά σαφής, έκφραση στήριξης στον υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα υπόλοιπα στελέχη του οικονομικού επιτελείου που συντονίζουν τη διαπραγμάτευση, έναντι των δικαιολογιών που προβάλουν ορισμένοι υπουργοί για βραδυπορίες.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη, στη διάσκεψη ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του Σκοπιανού, με τη συνάντηση Τσίπρα-Ζαεφ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως αρμόδια κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό μετά την πρόοδο που σημειώθηκε και στο Σούνιο, τότε αναμένεται να δημιουργηθούν τεράστιες αναταράξεις και δυναμική στο πολιτικό σύστημα συνολικά. Αυτό μοιάζει να αφορά περισσότερο τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και την ισορροπία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ