Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε 180 βουλευτές από την Ελλάδα στη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων – ΒΙΝΤΕΟ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διέψευσε σήμερα από την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, δημοσιεύματα που έφεραν την Κομισιόν ή παράγοντες που πρόσκεινται σε αυτή να έχουν υποδείξει ή απαιτήσει από την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει την όποια συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό στο ελληνικό κοινοβούλιο που να ζητά έγκριση με 180 βουλευτές, έναντι 151.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι “δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε υποδείξεις ή να επιβάλουμε όρους και προϋποθέσεις”.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος δήλωσε ότι “είδε αυτές τις πληροφορίες στα δημοσιεύματα”, αλλά υπενθύμισε ότι “αφενός πρόκειται για διαδικασία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών”, στην οποία η ΕΕ δεν έχει συμμετοχή, αφετέρου “ισχύει ό,τι δήλωσε εσχάτως ο ίδιος ο Πρόεδρος Γιούνκερ στο ελληνικό κοινοβούλιο”, και συγκεκριμένα:

“Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ