Αχτσιόγλου: Αν τους αφήναμε, οι συμπολίτες μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα βρίσκονταν στα κρατητήρια – ΒΙΝΤΕΟ

«Αν αφήναμε τους οπαδούς της δήθεν φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων να ορίζουν τους νόμους και τους θεσμούς σε αυτόν τον τόπο, τότε ούτε εγώ ούτε η κ. Φωτίου, ούτε πολλές άλλες βουλευτίνες δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε αυτή την αίθουσα, αν αφήναμε τους οπαδούς της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων να κυριαρχήσουν, τότε οι συμπολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό θα βρίσκονταν πιθανόν στα κρατητήρια της ασφάλειας», είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναδοχή και υιοθεσία.

Η κα. Αχτσιόγλου επισήμανε ακόμη ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της κυβέρνησης η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η άρση των διακρίσεων έναντι τμημάτων του πληθυσμού.

«Αυτό κάναμε με τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, αυτό κάναμε με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, αυτό κάναμε με την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών», είπε η κα. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι «πέρα από τον στόχο της ασφαλούς εξόδου της χώρας από τα προγράμματα επιτροπείας, στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιούνται παρεμβάσεις για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων».

«Μια κυβέρνηση η οποία δρα με συγκεκριμένη στόχευση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν μπορεί να νομοθετεί με βάση αναχρονιστικές αντιλήψεις και συντηρητικά στερεότυπα. Μια κυβέρνηση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οφείλει να νομοθετεί ακριβώς σε αυτόν τον αντίποδα», είπε η υπουργός σημειώνοντας ότι αυτό είναι και όρος για τη συλλογική πρόοδο της κοινωνίας. Και η ενδοοικογενειακή βία, πιθανόν, να θεωρούνταν κάποιου είδους κανονικότητα, μια παράδοση που κρατάει από τους προηγούμενους αιώνες. Επομένως επιτρέψτε μας να τασσόμαστε αταλάντευτα με την πρόοδο και την ισότητα σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ