Νέο μήνυμα Τσίπρα: Η Άγκυρα οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των γειτόνων της στη βάση των διεθνών συνθηκών – BINTEO

Βρισκόμαστε εδώ σε μια συνάντηση που έχει γίνει θεσμός και πλέον παίρνει σάρκα και οστά μια στρατηγική συνεργασία, είμαστε τρεις χώρες που μας βρέχουν τα ίδια νερά της Μεσογείου, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευμάρεια και τη συνεργασία, σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εμβληματικό τον αγωγό East Med, και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του έργου διασυνδεσιμότητας στην εξέλιξη του. «Αυτό το έργο δεν είναι μόνο ενεργειακό, αλλά υψίστης γεωστρατηγικής συνεργασίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ότι η συμφωνία θα υπογράφει εντός του 2018.

Επίσης, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, συζητήθηκαν και συνεργασίες για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και το περιβάλλον με αιχμή τη θαλάσσια ρύπανση. Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Μπέντζαμιν πριν για το ανθρώπινο κεφάλαιο , η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και όλοι μπορούν να νιώθουν σαν το σπίτι τους, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός , χρειάζεται μια δίκαιη λύση , δυο κρατών , αναφορικά με το παλαιστηνιακό, και εξέφρασε την ελπίδα η αμερικανική πρωτοβουλία να αποτελέσει βάση για τη λύση. «Εκφράσαμε την στήριξη μας στην προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας, είπε πως η ‘Αγκυρα οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των γειτόνων της στη βαση των διεθνών συνθηκών « και αυτό εκφράζει και τους τρεις μας» συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μας εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις βαλλιστικές δοκιμές από το Ιράν, ωστόσο μια πιθανή κατάργηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν ίσως οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ