Μάρδας στον Realfm 97,8: Επιδιώκουμε από το ταβάνι της εποπτείας να πλησιάσουμε προοδευτικά στο πάτωμα

“Το τι θα γίνει έχει προκαθοριστεί από τα όσα έχουμε συμφωνήσει. Το ζητούμενο είναι τώρα το πως θα γίνεται κάτι και η ανάπτυξη της εθνικής κυριαρχίας στο μέσο που θα χρησιμοποιούμε για να προσεγγίσουμε κάποιους στόχους” δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Η όλη ιστορία με το χρέος , που δεν ολοκληρώθηκε, είχε οδηγήσει σε ένα πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο ανταλλάχθηκε με το μνημόνιο του 2017, ως εκτούτου δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα πρόσθετα μέτρα, που δεν έχουν και λογική, καθώς η οικονομία εξελίσσεται κανονικά” τόνισε.

“Εμείς είχαμε εκτροχιαστεί, άρα φτάσαμε να το πω σχηματικά, το ταβάνι της εποπτείας, αν θεωρούμε ότι το πάτωμα είναι ότι προβλέπει η Συνθήκη του Μααστρίχτ, το ταβάνι ήμασταν εμείς. Τώρα που θα κινηθούμε, επιδιώκουμε από το ταβάνι να πλησιάσουμε προοδευτικά στο πάτωμα” συμπλήρωσε.

“Έχουμε μια συμφωνία, αλλά περιφερειακά αυτή η συμφωνία μπορεί να βελτιωθεί σύμφωνα με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, να βελτιωθεί υπέρ των πολιτών” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ