Εκλογές 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με τις δημοτικές

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας να γίνουν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, ο Πρωθυπουργός απέκρουσε και τα δύο σενάρια που του προτάθηκαν για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 και τον Μάιο του 2019. Μάλιστα, σε συνέχεια αυτής της συζήτησης, η οποία έγινε με αφορμή την πολιτική των συμμαχιών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

Το σενάριο της διεξαγωγής των εκλογών μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 δεν ήταν δημοφιλές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι, αν γίνουν ευρωεκλογές πριν από τις βουλευτικές, θα υπάρξει το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο ενείχε τον κίνδυνο να δημιουργήσει εικόνα παγιωμένης αρνητικής δυναμικής του κόμματος, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από τους πολίτες πως η πρώτη θέση «δεν παίζεται».

Γι’ αυτό πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήταν πολύ καλύτερο οι πρώτες επόμενες εκλογές να γίνουν στη λογική των σκληρών διλημμάτων για το ποιος θα έχει τα ηνία της χώρας την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια και κατά συνέπεια να πραγματοποιηθούν την 26η Μαΐου 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Πατήστε εδώ και διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ