Θεοδωράκης: ΝΑΤΟ και Ευρώπη να προβληματιστούν από τις εικόνες της μεταγωγής των δύο στρατιωτικών – ΒΙΝΤΕΟ

Τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με άσκηση πίεσης προς την Τουρκία ζήτησε για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 57 μέρες στις φυλακές Αδριανούπολης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφερόμενος στην υπόθεση των στρατιωτικών επισήμανε: «Οι εικόνες της μεταγωγής των δύο στρατιωτικών πρέπει να προβληματίσουν την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, πρέπει να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία» και συμπλήρωσε «Δεν μπορεί η Τουρκία να πατάει σε δύο βάρκες δείχνοντας αυτές τις εικόνες».

Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ως χώρα χρειαζόμαστε τρία πράγματα» απαριθμώντας τα ως εξής: «Την προσοχή μας στο να είναι αξιόμαχος ο στρατός μας, μία προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι όποιες εκκρεμότητες από διεθνή δικαστήρια».

Όσο για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το επίμαχο, αυτή την περίοδο, θέμα με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπογράμμισε: «Το θέμα δεν είναι το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών, το θέμα είναι το δικαίωμα των παιδιών να μην αραχνιάζουν μέσα σε ιδρύματα αλλά να έχουν μια οικογένεια. Γι’ αυτό καλέσαμε στη Βουλή τον κ. Γιαννόπουλο από το “Χαμόγελο του Παιδιού” που έχει τη γνώση να μας πει τι πρέπει να κάνουμε».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ