Κακλαμάνης: Θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια

Στις εσωκομματικές φωνές που ζητούν τη σύμπραξη της ΝΔ με το Κίνημα Αλλαγής απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα «Στη στροφή της ιστορίας, έτοιμοι για τη νέα πρόκληση».

«Αν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες θέλουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό με δεκανίκια εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό χωρίς δεκανίκια. Για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του με το προσκλητήριο συνεργασίας που είχε απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς στο Κίνημα Αλλαγής.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κακλαμάνης αφού αναφέρθηκε στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή με αφορμή και την συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατό του δήλωσε: «Απόψε συναντιέται η ιστορία της Παράταξης. Χρέος μας αυτή τη στιγμή είναι να παλέψουμε για να φτιάξουμε την ιστορία για την οποία θα είναι περήφανα τα παιδιά μας».

«Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και συναγερμό. Πριν από όλα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά, εκλέγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» είπε και κάλεσε το ένα εκατομμύριο των ψηφοφόρων της ΝΔ οι οποίοι στις εκλογές του 2015 στράφηκαν σε άλλα κόμμα ή δεν πήγαν να ψηφίσουν να επιστρέψουν στην παράταξη.«Δεν αρκεί να ενωθούμε όλοι όσοι αγαπάμε αυτό τον τόπο πέραν από τον ιδιεολογικό μας προσανατολισμό, χρειάζεται δουλειά και επιμονή, πίστη στα ιδανικά μας», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης στέλνοντας σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα σημείωσε ότι «οι Τούρκοι βρίσκουν και τα κάνουν» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει απαιτήσει να έχουν παγώσει οι διαπραγματεύσεις της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και να παγώσουν τα κονδύλια προς τη γειτονική χώρα.Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι «δεν επέδειξε ιδιαίτερη μαχητικότητα στο θέμα της ονομασίας» ενώ εξήρε τη στάση του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι όπου όπως είπε «υποχρέωσαν τους Σκοπιανούς να αποχωρήσουν με το κεφάλι κάτω».Στο θέμα της οικονομίας ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα του 4% «προϊόν της πρωτοφανούς φορολογικής καταιγίδας και όχι υγιούς ανάπτυξης» ενώ προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις και εκλογές τον Οκτώβριο του 2018.Την εκδήλωση άνοιξε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία χαρακτηρίζοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη «αγωνιστή της παράταξης» τόνισε: «Ο Νικήτας ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει». Αναφερόμενη στην μακρόχρονη φιλία και συνεργασία τους η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Με τον Νικήτα έχουμε πολλές φορές διαφωνήσει πολιτικά. Αλλά η μεγάλη δύναμη της ΝΔ είναι να συνυπάρχουν ειρηνικά όλες οι φωνές και μέσα από το διάλογο να δημιουργούμε συνθέσεις για το καλό του τόπου. Ανήκουμε σε μια παράταξη που έκανε και λάθη. Αλλά στα μεγάλα θέματα κάναμε το σωστό για την πατρίδα και είμαστε περήφανοι γι αυτό».Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, παραβρέθηκαν η Μαριέττα Γιαννάκου, οι βουλευτές Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Β. Κικίλιας, Κ. Καραμανλής, Θ. Φορτσάκης, Χρ. Κέλλας, Κ. Τζαβάρας, Κ. Τσιάρας, Γ. Κουμουτσάκος, Ι. Τραγάκης, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Ι. Ανδριανός, Γ. Βαγιωνάς, Γ. Γιακουμάτος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέργος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ