Κικίλιας στον RealFm 97,8: Καμμένος και Κουβέλης στην πιο κρίσιμη στιγμή δεν μπορούν να βρουν κοινό σημείο επαφής

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία των χρονικών οποιασδήποτε κρίσης, τέτοια πολυφωνία από την κυβέρνηση και από το ίδιο υπουργείο σε τόσο κρίσιμα θέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς κάτι τέτοιο επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά ήταν τόσο εξόφθαλμη που το κατάλαβαν οι πολίτες. Δηλαδή όταν ο κ. Καμμένος έχει άλλη ρητορική, άλλη ο κ. Κουβέλης και άλλη ο κ. Τζανακόπουλος. Τρεις γνώμες και τρεις θεωρίες» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα για το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών.

«Πρόκειται για κατάντια, καθώς η χώρα έχει πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθεί και η στρατηγική που θα έπρεπε να υπάρχει είναι η εθνική. Αυτό θα έπρεπε να τηρείται απ’ όλους και ειδικά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εντολές θα έπρεπε να είναι σαφείς και να πηγαίνουν παντού. Όμως μόνο αυτό δεν συμβαίνει» πρόσθεσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συμπλήρωσε πως «με λύπη μας παρατηρούμε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν τίθεται ή όχι θέμα παραμονής του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου. Υπάρχει θέμα δυσαρμονίας ολόκληρης της κυβέρνησης. Έχουμε τονίσει ότι στα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση».

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε παραφιλολογίες, αλλά γεγονότα. Ανεξάρτητα με το τι λέει ο οποιοσδήποτε στην περίπτωση αυτή τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Έχουμε δύο υπουργούς, στο ίδιο υπουργείο και στην πιο κρίσιμη θέση, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ανοιχτά και κινδύνους που ελλοχεύουν, που δεν μπορούν να βρουν κοινό σημείο επαφής» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ