Σκουρλέτης: Μια πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για την απλή αναλογική ή για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών «είναι πάντα ευπρόσδεκτη»

Μια πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές είναι πάντα ευπρόσδεκτη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Απαντώντας στην ερώτηση, εάν θα προωθούσε πρόταση νόμου που θα “κατέβαζε” η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την απλή αναλογική, ο υπουργός δήλωσε: «Ασφαλώς, είναι πάντα ευπρόσδεκτη μία τέτοια πρωτοβουλία. Θα προσέθετα δε πως αν η κυρία Γεννηματά θέλει να επαναφέρει και την πρόταση για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, εμείς την αποδεχόμαστε».

Για την επικείμενη υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός είπε ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνοντας ότι «δεν είναι απλώς ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα που αποτυπώνει με αυθεντικό τρόπο τους πραγματικούς συσχετισμούς, διευκολύνει ταυτόχρονα την υιοθέτηση μιας κουλτούρας συνθέσεων, συνεργασιών και συγκλίσεων για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι βλέπει «καθαρή έξοδο» ως προς τη δυνατότητα της χώρας να αρχίσει να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόσθετες δεσμεύσεις και αξιολογήσεις, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός των ήδη υφιστάμενων δεσμεύσεων μας για μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος».

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει κάτι μεμπτό στη συμμετοχή του σε πρόσφατη συνάντηση της κίνησης των «53», στην οποία έγινε, όπως είπε, «μια καλόπιστη κριτική αγωνίας και καλοπροαίρετου προβληματισμού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ