Μήνυμα Κοτζιά στην Τουρκία: Είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων, ας το πάρουν χαμπάρι

«Πρέπει να είμαστε πιο νηφάλιοι και να εκτιμάμε τα πράγματα με προσοχή γιατί συχνά εξηγώ ότι αν ήμουν Ερντογάν και έβλεπα πώς αντιδρά η Ελλάδα θα ήμουν ευχαριστημένος. Είναι πολλαπλάσια η αναταραχή με τη σημασία της πρόκλησης. Σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ψύχραιμη σκέψη» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει κριτική και στην ΕΡΤ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα: «Έβαλα στις 6 σήμερα ΕΡΤ… Αυτή η ατμόσφαιρα ότι μυρίζει μπαρούτι δεν είναι ατμόσφαιρα ψύχραιμης κοινωνίας, θα χαμογελάει ο Ερντογάν. Συνιστώ ψυχραιμία και στη δημοσιογραφία. Δεν βοηθάει ο ανταγωνισμός ποιος θα βγάλει περισσότερο μπαρούτι». «Από το 1996 το λένε ότι τα Ίμια είναι δικά τους, το είχαν πρωτοπεί το 93 (…) Είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων, ας το πάρει χαμπάρι η Τουρκία

(…) Αντί να διδαχθεί και να μελετήσει τι της λέει η Κομισιόν, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Με τρία διεθνή κείμενα είναι σαφές ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, είναι ωφέλιμο για την ίδια να το σέβεται το διεθνές δίκαιο (…) Η ελληνική σημαία δεν σταμάτησε να κυματίζει και δεν κατέβηκε ποτέ από καμία βραχονησίδα (…) Η δουλειά της διπλωματίας είναι να αποτρέπει θερμά επεισόδια», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Κάνουμε όλες τις ενέργειες για να απελευθερωθούν αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εξαρτάται από τον παραλογισμό της Τουρκίας. Την περίοδο που τους συνέλαβαν έχουν χάσει φαντάρους στην Αφρίν χωρίς να δακρύζει το μάτι τους. Εχουμε άλλη άποψη περί ελευθεριών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ