Τόσκας: Θα κατεβάσουμε περισσότερο κόσμο για πεζές περιπολίες

Περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο σε πεζές περιπολίες προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο» δήλωσε, σημειώνοντας πως έως τώρα αποσυρθεί 150 αστυνομικοί από την προστασία δικαστικών και θα μετατεθούν και άλλοι που υπηρετούν στην ασφάλεια πολιτικών προσώπων.

Προανήγγειλε ότι προκειμένου να βρεθεί το απαραίτητο προσωπικό για τις περιπολίες, θα συνεχιστεί η αφαίρεση αστυνομικών από την φύλαξη επισήμων και προσώπων που – όπως εκτίμησε – δεν τη χρειάζονται.

Ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της απόφασης για κατάργηση της ομάδας Δέλτα, λέγοντας πως επρόκειτο για μία ομάδα που δρούσε χωρίς σχέδιο και δίχως έλεγχο, ενώ πετάει το γάντι της συνεργασίας στον δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα των Εξαρχείων.

Όσον αφορά τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αναφέρει ότι “στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παρόμοιες καταστάσεις έχουν συμβεί και από τις δυο μεριές και λύνονταν μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών, χωρίς να συλληφθεί κάποια περίπολος. Η Τουρκία σε αυτή την περίπτωση δεν σεβάστηκε το Διεθνές Δίκαιο, τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας και δεν σεβάστηκε ούτε τις πρακτικές αυτές που προανέφερα. Αυτό δυσκολεύει τις συνεργασίες των γειτονικών κρατών και είναι κάτι που θα πρέπει να επανέλθει για το καλό και των δύο. Για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα οι σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ