Βίτσας: Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό

Από τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, έχουν περάσει τα σύνορα 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας .

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι πρέπει να να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία και σε συνεργασία μαζί της να μηδενιστούν οι προσφυγικές ροές και να μείνουν στο έδαφός της ώσπου να τελειώσουν οι πόλεμοι.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν θα έλεγε με ευκολία ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, ούτε ευθύνεται η αλλαγή του καιρού.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις συμφωνίες που έχουν γίνει. Ακόμη επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει για την εφαρμογή του αναγκαστικού καταμερισμού και είπε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν χώρες που αρνούνται να φιλοξενήσουν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογεί.

Τέλος έκανε γνωστό ότι έως τα τέλη Απριλίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη σύντμηση του χρόνου των διαδικασιών για χορήγηση ασύλου. Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είπε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι να φοβάσαι ένα θερμό επεισόδιο αλλά να προετοιμάζεσαι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ