Γεννηματά σε Κοτζιά για Σκοπιανό: Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις από καμία πλευρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ. Όπως επισημαίνουν δεν έγινε αναφορά ούτε στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε στις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Μικρή αναφορά έγινε για τη κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης έρθει στη Βουλή, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρμόδιος από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την εξωτερική πολιτική, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.Πηγή πληροφοριών και ΦΩΤΟ : ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ