Αμερικανός πρέσβης: Ο Ερντογάν θα προκαλέσει αναταράξεις – Οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους

“Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής του Προέδρου Ερντογάν” είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice.

“Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής του Προέδρου Ερντογάν. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε πολύ μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω” δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, συνεργατική, ομαλή σχέση μεταξύ των δυο χωρών. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ‘ήπια ισχύ’ καθώς υπάρχουν πολλοί Τούρκοι που θέλουν έναν ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ