Τζανακόπουλος: Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη, η πρόταση της Φώφης Γεννηματά

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ η δέσμευση της κυβέρνησης για να εκκινήσει η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, επισήμανε την παρέμβαση και το περιεχόμενό της τότε από τον Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κυρία Γεννηματά δεν είχαν τιμήσει με προτάσεις και απόψεις την επιτροπή Σπουρδαλάκη που συγκροτήθηκε στη συνέχεια. «Σε κάθε περίπτωση όμως, η πρόταση της κυρίας Γεννηματά, αν και καθυστερημένη, είναι απολύτως καλοδεχούμενη», τόνισε. «Και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι καλοδεχούμενη, θα συζητηθεί και μεταξύ τους εφόσον το επιλέξουν, αλλά και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε. Συνέχισε όμως ότι πρέπει να εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή η κατάλληλη συγκυρία, έχοντας μπροστά μας την 4η αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για το μεταμνημονιακό καθεστώς». «Ωστόσο» -τόνισε- «μέχρι τότε, μας δίνεται μια πολύ καλή δυνατότητα να προχωρήσουμε τη συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις».

Σημείωσε πάντως ότι «δεν μιλάμε για μια τεχνοκρατική θεώρηση, για μια πολιτικά ουδέτερη πρόταση».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την τοποθέτηση Βενιζέλου -ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει η δυνατότητα για Συνταγματική Αναθεώρηση- καθαρά πολιτική και όχι συνταγματικής ουσίας, καθώς αυτό που ουσιαστικά λέει είναι ότι δεν μπορεί η διαδικασία να ανοίξει εφόσον βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. «Το λέει διότι θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία που αποδεικνύει έναν υποτιθέμενο μη σεβασμό στους θεσμούς εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε, για να τονίσει ότι «οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν αν η σημερινή κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, ή αν οι προηγούμενες που έφεραν τη χώρα εκεί που την έφεραν ήταν θεσμικά άμεμπτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ