Αιχμές Βενιζέλου κατά Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν ρώτησε ούτε εμένα, ούτε τον Λοβέρδο

Κάθετα αντίθετος με τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά, για τη Συνταγματική αναθεώρηση εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η κ. Γεννηματά πήρε μία πολιτική πρωτοβουλία, για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος, δεν με έχει ρωτήσει κανείς ούτε επί της ουσίας ούτε επί των χειρισμών. Είπα την άποψή μου στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το πολιτικό κλίμα και την πολιτική στρατηγική, αλλά εγώ δεν είμαι ένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, δεν είμαι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είμαι ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου που επιφορτίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και, στη συνέχεια, από τον Κώστα Σημίτη με το βαρύ καθήκον του Γενικού Εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος από το 1995 έως το 2001 που έγινε η μεγαλύτερη και πιο συναινετική αναθεώρηση», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Αν δεν ρωτά εμένα, δεν ρωτά τον κ. Λοβέρδο, που είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που είμαστε μέσα στη Βουλή, ποιον ρωτά το κόμμα μας, στο οποίο ανήκουμε, αν δεν ρωτά την κοινοβουλευτική ομάδα; Λοιπόν, αυτές είναι κινήσεις οι οποίες δημιουργούν στρατηγική σύγχυση, διότι, εκεί που έχεις στο στόχαστρο την επίθεση που κάνει η κυβέρνηση κατά των Θεσμών, καλείς την Κυβέρνηση, από ίση απόσταση, να σου πει εάν συμφωνεί και εάν συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά και να συμφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν συμφωνεί προφανώς, δεν αρκεί αριθμητικά, αριθμητικά εξαρτάσαι από τη συμφωνία του κ. Τσίπρα» συνέχισε φανερά ενοχλημένος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή συσχετισμών, ενώ συμπλήρωσε πως είναι ανάγκη το 2018 να είναι χρονιά εκλογών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ