Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν φρόντισε να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεση για το θέμα των δύο στρατιωτικών

“Τα αποτελέσματα χθες δεν είναι αισιόδοξα, γιατί αν κρίνουμε από το τελικό κείμενο, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν φρόντισε να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεση για το θέμα των δύο αξιωματικών” δήλωσε αναφορικά με τη Σύνοδο της Βάρνας ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η κυβέρνηση όφειλε να κινητοποιηθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και να έχει απευθυνθεί και στα διεθνή ΜΜΕ, όπως έκανε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ έγκαιρα, προκειμένου να αξιοποιήσει το momentum της ισχυρής απόφασης της συνόδου κορυφής. Το θέμα αυτό έπρεπε να πάρει διάσταση από την πρώτη στιγμή και όχι να χαθούν στη μετάφραση αρκετά κυβερνητικά στελέχη” συμπλήρωσε.

“Ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε στον Ερντογάν μια ευχή και όχι μια προειδοποίηση, δεν ασκήθηκε η απαιτούμενη πίεση που θα περιμέναμε από πλευράς ΕΕ. Ο κ. Τουσκ αρκέστηκε να διατυπώσει της ανησυχία της ΕΕ. Διαπιστώνω μια ήπια διπλωματική γλώσσα. Ο δε κ. Ερντογάν στις δικές του δηλώσεις δεν θεώρησε καν αναγκαίο να θίξει το θέμα των δύο στρατιωτικών, αποφεύγοντας να δεσμευθεί δημοσίως, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες μας για την παράταση της κράτησης τους” τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ