Αντίθετος ο Γαβρόγλου με την απόφαση του ΣτΕ: Οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν προνόμια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, η ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

«Το ΣτΕ έρχεται να αμφισβητήσει έναν νόμο που ψηφίστηκε το 1992. Εμείς είμαστε σαφέστατοι ότι οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν αυτά τα προνόμια, ότι αυτό ενισχύει πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, που δεν έχουν σχέση με το Υπουργείο Παιδείας. Είναι μιας άλλης τάξης προβλήματα από μία ρύθμιση, η οποία συνεχίζει για τουλάχιστον 25 χρόνια και πρέπει να το σεβαστούμε γιατί μόνο καλό έχει κάνει και στα Πανεπιστήμια αλλά και στον αθλητισμό. Πρέπει να μελετήσουμε το σκεπτικό. Θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε να βρούμε λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκανε λόγο για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό και ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα εισγωγής θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020». Θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ