Κουτσούμπας: Δεν αποκλείονται νέα “θερμά επεισόδια” με την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επιθετικότητα της Τουρκίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του στην Κω.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, στον οποίο εξέφρασε τις απόψεις του για την κλιμακούμενη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας.

Τόνισε την «αναγκαιότητα οι λαοί να ζουν να ειρηνικά, να συνεργάζονται, να υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη και όχι να εμπλέκονται σε πολέμους, σε άλλα θερμά -όπως ονομάζονται- επεισόδια, τα οποία δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον».

Ο κ. Κουτσούμπας υποσχέθηκε τη συνδρομή του ΚΚΕ στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του νησιού, για τα οποία ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Κω. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή, με διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία, έτσι ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν προβλήματα που υπάρχουν ή να μπουν τέλος πάντων σε έναν δρόμο, ώστε να βρουν κάποια στιγμή τη λύση τους», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, ιδιαίτερα τα σχολικά κτίρια, αλλά και άλλα έργα, όπως η αποκατάσταση του λιμανιού και οι αποζημιώσεις που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που θα πλήξει τους κατοίκους του νησιού. «Θα έχουμε αύξηση του κόστους ζωής, της ακρίβειας, θα πληγούν γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, είτε είναι εργάτες, υπάλληλοι, είτε είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, κυρίως μικροί επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο της Κω, ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο και είχε συνομιλίες με τοπικούς φορείς.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ