Εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής στον Realfm 97,8: Πολυφωνία ναι, Βαβυλωνία όχι

«Στόχος είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις εκλογές. Δεν βολευόμαστε με την τρίτη θέση. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς σε επίπεδο κοινωνίας και σε επίπεδο Βουλής», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 Και στον διευθυντή σύνταξης της Realnews, Βασίλη Σκουρή.

«Ολοκληρώσαμε ένα σχέδιο 160 σελίδων το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και έχει πλήρεις προτάσεις με στόχο να δούμε όπως αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες αντιμετωπίζουμε ε τις πολύ μεγάλες ανισότητες οι οποίες διευρύνονται την περίοδο της κρίσης και πως θα διαμορφώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε.

Για μετεκλογικές συνεργασίες

«Άθροισμα κουκιών για συνεργασίες θνησιγενείς σαν αυτή την οποία έχει κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μόνον για την εξουσία, δεν μας αφορά», τόνισε ο κ. Χρηστίδης απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο κυβενρητικών συνεργασιών μετά τις εκλογές.

«Εμείς έχουμε δεχθεί δεκάδες φορές το ερώτημα με ποιόν θα συγκυβερνήσουμε. Υπάρχει όμως το ερώτημα “τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ;”. Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνει η Φώφη Γεννηματά και είναι εξίσου κρίσιμο, διότι αν λάβουμε υπόψη την εικόνα των δημοσκοπήσεων σήμερα δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση και είναι απορίας άξιον ένα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επιλέξουν να ξαναστείλουν την χώρα στις εκλογές, ανεξάρτητα τι θα επιλέξουμε εμείς να κάνουμε. Εμείς θα σεβαστούμε απόλυτα την εντολή που θα μας δώσουν οι Ελληνες πολίτες. Οπου μας τοποθετήσουν, την εντολή που θα μας δώσουν εμείς θα την σεβαστούμε.», τόνισε.

Μεταξύ πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε:

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να επιλέξουμε κανένα από τα σχέδια, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, επιλέγουμε να καταθέσουμε το δικό μας. Αυτό ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά. ΝΑ τοποθετηθώ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όχι κάνοντας “φλερτ” σε επίπεδο λόγου αλλά πολιτικές συγκεκριμένες πάνω στα ζητήματα που θέτουμε στο τραπέζι.»

Για διαφοροποίηση Βενιζέλου

Όσον αφορά την διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που ουσιαστικά ζητάει να ανοίξει μέτωπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας (του Κινήματος Αλλαγής) πριν από λίγους μήνες οι έλληνες πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν ένα σαφές πλαίσιο: Αυτόνομη πορεία, Αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή την εντολή εμείς την κάνουμε πράξη.

Είναι δεδομένο ότι οι επιλογές οι οποίες παραβιάζουν κατάφορα την θεσμική λειτουργία σε διαφορετικά επίπεδα της Ελληνικής Δημοκρατίας μας προβληματίζουν, τις χτυπάμε. Θέλουμε σε όλες τις συζητήσεις γύρω από σκάνδαλα να χυθεί άπλετο φως. Δεν μπορεί να αφήνουμε σκιές γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή σελίδας στην πατρίδα μας».

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να έχουμε και την αντίληψη των μετώπων. Διχάστηκε αρκετά η πατρίδα μας. Το έκαναν πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση και συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα και ως κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Όχι στην “Βαβυλωνία”, ναι στην πολυφωνία

Απαντώντας στο ερώτημα ότι υπάρχει μια αμφισβήτηση παρότι η κ. Γεννηματά έχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία, σαν να υπάρχουν πολλοί αρχηγοί , ο Χρηστίδης τόνισε ότι η κ. Γεννηματά παρέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με μεγάλη μεθοδικότητα και γυναικεία μαεστρία κατάφερε να φέρει την παράταξα σε ένα καλό σημείο.

Η πολυφωνία και οι διαφορικές απόψεις στα όργανα είναι λογικές. Η “Βαβυλωνία” όμως δεν είναι αποδεκτή και θα γίνει πράξω όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος.»

Για το ενδεχόμενο αν είναι ο νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι «αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Θα ξεκινήσουν από αύριο. Έχουμε ακόμη μέρες μπροστά μας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ