Ο Θανάσης Μαυρίδης στον Realfm 97,8 για την υπόθεση Novartis

Ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος και Διευθυντής του liberal.gr, Θανάσης Μαυρίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Στο εξωτερικό έχουν θέση για την Ελλάδα από τώρα μέχρι το 2022 και δεν πρόκειται να αλλάξει όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Δεν θα υποχωρήσουν στο θέμα των υψηλών πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα κάνουν κάποιο δώρο σε σχέση με το αφορολόγητο και τις συντάξεις” ανέφερε σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis δήλωσε: “Ασχολούμαι από το 2004 με το θέμα της δαπάνης στην υγεία. Δεν θυμάμαι να ασχολούνται αρκετοί άλλοι, δεν ήμουν ο μόνος αλλά δεν θυμάμαι πάρα πολλούς από αυτούς που σήμερα εμφανίζονται ως υπέρμαχοι. Θυμάμαι ότι ένα από τα βασικά προβλήματα εκείνης της περιόδου ήταν ότι στην Ελλάδα δεν προτιμούσαμε τα γενόσημα φάρμακα. Και αυτό δεν πολεμήθηκε με τον σωστό τρόπο. Πίστευα ότι με αυτή την κυβέρνηση που είναι απαλλαγμένη από διάφορες αμαρτίες του παρελθόντος, θα υπήρχε μια ευκαιρία να μπει μια τάξη σε αυτό το χάος, που μας κοστίζει. Αλλά σε κάθε περίπτωση είχα αυτή την ελπίδα. Η προχειρότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της Novartis, φοβάμαι ότι θα συγκαλύψει στο τέλος τις όποιες πιθανές ευθύνες υπάρχουν. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν έστω πολιτικές ευθύνες για το πάρτι που γινόταν “.

“Ήταν μόνο η Novartis; Δεν ήταν κάποια άλλη εταιρεία; Κι αν υπήρχαν κι άλλες εταιρείες δεν θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί;” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ