Αυγενάκης: Δεν πρόκειται να δεχθούμε να είναι η Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”

«Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση μιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής και της ιδιοκτησίας, διότι θέλουμε ελεύθερους, ασφαλείς και αξιοπρεπείς πολίτες». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στα Παπαδιάνικα της Μονεμβασιάς, στη Λακωνία.

«H οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών, κάτι που σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει» ανέφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προσέθεσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών και διαφωνούμε με όλους αυτούς που βάφτισαν ελευθερία τις διαδηλώσεις 50 ατόμων, που έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας, τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων και τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων από κομματικές νεολαίες».

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της πολιτικής της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, άλλα δεν πρόκειται να δεχθούμε μια χώρα “ξέφραγο αμπέλι” στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε αυτό το σημείο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σημείωσε: «εμείς προτείνουμε, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ενός ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, το οποίο θα χειρίζεται και το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς και τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο να μπορεί να εξασφαλίζει άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση του συνόλου του κράτους».

Επιπλέον, έκανε λόγο και για «λειτουργία ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Χερσαίων και Θαλασσίων Συνόρων, ώστε να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο χάος και να αποκατασταθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία», ενώ μίλησε και για «την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ΕΥΠ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην κρίσιμη αποστολή της». Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ