Βασιλειάδης: Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης – Μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά

Σταθερός στην εκπεφρασμένη άποψη, ότι οι τακτικοί δικαστές στο ποδόσφαιρο αποτελούν κατάκτηση, εμφανίσθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θα επιμείνω σ’ αυτό που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα μπω στην κρίση μίας δικαστικής απόφασης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε μία κατάκτηση, οι τακτικοί δικαστές. Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ισονομία και την ισότητα, με τα καλά και τα κακά που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Δώσαμε μία μάχη για τους τακτικούς δικαστές», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια με βάση τα οπαδικά κριτήρια. Μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θέλει πολλή δουλειά το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ. Θέλει πιο αυστηρούς κανόνες. Φέτος, έχει γίνει δουλειά σ’ αυτό πλαίσιο. Σκεφτείτε τι έχει γίνει με τους πυρσούς φέτος, αλλά και τις σκληρές τιμωρίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας αφήσουμε τα όργανα να αποφασίσουν. Ας δούμε τι θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών».

Οσον αφορά στο αποψινό ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο κ.Βασιλειάδης σχολίασε: «Ελπίζω όλοι να έχουν πάρει το μάθημά τους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Δεν είναι λύση η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών. Μην νομίζετε, βέβαια, πως και οι ομάδες θέλουν να υπάρχουν κι οι οπαδοί των δύο ομάδων. Μαζί με Σούπερ Λίγκα και UEFA αναζητούμε ένα καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο. Προφανώς δεν βοηθάει τον αθλητισμό. Απ’ την άλλη πλευρά, κι η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Πολύ ορθά και σωστά έπραξε ο ΕΣΑΚΕ και ανέβαλε το Άρης – ΠΑΟΚ, αφού πριν την απόφαση ήταν γνωστό πως θα γίνει συλλαλητήριο απ’ τους οπαδούς του Δικεφάλου.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο υφυπουργός, πρόσθεσε: «Τα κλείνω τα τηλέφωνα. Ο καθένας μπορεί να πάρει όποιον θέλει, το θέμα είναι αν θα λάβει υπ’ όψη όσα λέει. Η χώρα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά και είμαι πολύ απογοητευμένος απ’ τον τρόπο που αντέδρασε το πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά εμείς ασχολούμαστε με μία δικαστική απόφαση. Όλα αυτά είναι γελοιότητες. Δηλαδή τώρα που άλλαξε η απόφαση δεν υπάρχει παρακράτος; Έχουμε φέρει τακτικούς δικαστές και αυτοί οι κανόνες πρέπει να γίνουν σεβαστοί απ’ όλους. Γιατί οι φίλαθλοι να ταυτίζονται με πολιτικά συμφέροντα; Προφανώς και το ποδόσφαιρο συμμετέχει στον οικονομικό πόλεμο. Εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να φτιαχτούν κανόνες και δομές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ