Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Μιλήστε με τον Ερντογάν για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η δουλειά σας δεν είναι να κάνετε διαπιστώσεις και να μας λέτε ότι υπάρχει ένταση και κλιμάκωση στο Αιγαίο. Η δουλειά σας είναι να μας πείτε τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε μία γεωπολιτική πραγματικότητα που είναι διαφορετική από εκείνη που ήταν τα τελευταία χρόνια. Αν έχετε την διάθεση να οικοδομήσετε εθνική ενότητα και να συνομιλήσετε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιπόλαιο τον Πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στο Σκοπιανό: “Στο Σκοπιανό είχατε την δυνατότητα να εμπλέξετε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν το κάνατε, μιλήσατε πρώτα με τον κ. Ζάεφ και μετά με τους αρχηγούς των κομμάτων… Παρουσιάσατε σαν όχλο και κατηγορήσατε τους πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια… Πρώτα μας χλευάσατε, μετά ήλθατε στην δική μας θέση για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ως προϋπόθεση για τη όποια λύση, και τώρα ήλθε ο κ. Ζάεφ να ζητήσει με περίσσιο θράσος την αλλαγή του δικού μας Συντάγματος”.

“Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα μίας κυβέρνησης όπου ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί με τον υπουργό ‘Αμυνας για ένα μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής; Όταν οι δύο υπουργοί θα είναι δίπλα σας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Εξωτερικών ή ο υπουργός Αμύνης; Δεν συνομιλείτε με την ηγεσία των Σκοπίων ως αρχηγός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέτε εσείς, άλλα λέει ο κ. Καμμένος, δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης αυτής. Έχετε επιλέξει να συμπορευτείτε με έναν άνθρωπο που δεν σας ενώνει τίποτε ιδεολογικά παρά μόνο η αγάπη για την εξουσία και την καρέκλα” συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό, ρωτώντας τον αν αληθεύει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, του υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

“Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι’ αυτή την συνομιλία, έχουμε ακούσει μόνο την εκδοχή του Τούρκου προέδρου. Τη δική σας εκδοχή δεν την έχουμε ακούσει” είπε.

“Αφού υπάρχει αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας, γιατί δεν τον αξιοποιήσατε και τώρα ; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο ή τον Τούρκο πρωθυπουργό να εκφράσετε την αγανάκτησή σας για το γεγονός ότι δύο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για ένα συνηθισμένο περιστατικό που σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν λυνόταν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Αφού λοιπόν κρίνετε ότι υπάρχει τέτοιου είδους δυνατότητα επικοινωνίας, αξιοποιήστε και αυτή τη φορά τον δίαυλο επικοινωνίας, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, όπως οφείλει να κάνει η Τουρκία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με την πρότασή του κόμματός του για προανακριτική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Κάηκε το ηθικό σας πλεονέκτημα”.Απαντώντας στον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είναι υποχρέωσή σας κύριε Τσίπρα να βρίσκετε εδώ” και τόνισε ότι “δεν θα δεχθώ από εσάς καμιά απολύτως υπόδειξη ούτε για το ήθος μου ούτε για τον τρόπο που αρθρώνω τον πολιτικό μου λόγο”.

Τέλος απηύθηνε ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα αν στην προανακριτική για τη Novartis θα έλθουν να καταθέσουν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ