Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την ότι σήμερα αναγκάζεται να ομολογήσει πανηγυρικά ότι εξαπατά την ελληνική κοινωνία, ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία διαφάνεια και παρεμποδίζει την έρευνα για τους δικούς της υπουργούς Υγείας, ενώ πως την ίδια ώρα εξυφαίνει σκευωρία για τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η σημερινή συζήτηση είναι θεσμικού και αποδεικτικού χαρακτήρα, αφού η πρόταση της ΝΔ θα απορριφθεί με τις δεδομένες ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συγκεκριμένες πράξεις των υπουργών, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση προστάτευσε με δικονομικά τεχνάσματα τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και αρνείται πεισματικά κάθε έρευνα για τη γνωστή υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και την κλήση των πρωταγωνιστών της στην Επιτροπή Θεσμών, παραβιάζοντας τον Κανονισμό.

«Καθοδήγησε, όμως, και οργάνωσε τη σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων, όχι τυχαίων, μεταξύ αυτών πρόσωπα που εκφράζουν τη δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση, εκπροσωπούν τη χώρα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμβολίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης, κυρίως, όμως, συμβολίζουν τον αγώνα της περιόδου 2010-2015 να σταθεί η πατρίδα όρθια μένοντας μέσα στην Ευρώπη» τόνισε ο πρώην υπουργός και απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα παρατήρησε: «Είμαστε οι αντίπαλοι των μεγάλων ψεμάτων που σας έφεραν στην εξουσία».

Ακόμη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η σκευωρία συνεχίζεται με το δικονομικό τέχνασμα στην προανακριτική επιτροπή, αφού η πλειοψηφία θέλει να περιορίσει το όλο ζήτημα σε μία νομική συζήτηση για την αρμοδιότητα της επιτροπής χωρίς να εξετασθούν οι τρεις ανώνυμοι. «Κομπορημονείτε, λασπολογείτε, συκοφαντείτε και μετά ως θρασύδειλοι καταφεύγετε στη μόνη λύση που ξέρετε, αποφεύγετε την απόδειξη της αλήθειας» υπογράμμισε στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

«Όλα αυτά, όμως, είναι πολιτική επιχείρηση πόλωσης και διχασμού, το υποκατάστατο μίας πολιτικής που δεν οδηγεί πουθενά ούτε στην οικονομία, ούτε στην εξωτερική πολιτική» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε πως το αφήγημα της καθαρής εξόδου ακυρώθηκε πλήρως τις τελευταίες ημέρες, αφού «η καμπύλη των ομολόγων βλέπετε πού μας οδηγεί». «Όποιος νομίζει ότι είναι πράξη απελευθέρωσης η επαφή με τις αγορές, χωρίς δίχτυ προστασίας, είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος» είπε και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι κρύβεται για να μην απαντήσει στην επερώτησή του για τα ταμειακά διαθέσιμα, καθώς και ότι δεν έχει ούτε καν τεχνική λύση για το θέμα του ταμειακού αποθέματος ασφαλείας. Επίσης, καταλόγισε και στο προεδρείο της Βουλής ότι δεν καθορίζει τη σχετική συζήτηση σιωπώντας, «επειδή ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι κάνει απόρρητες διαπραγματεύσεις».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική, ιδίως στο μείζον θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Μετά από μία αλυσίδα γεγονότων, βλέπουμε, δυστυχώς, ότι έχουμε εθνικό στρατηγικό κενό. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλειας που διαχειρίζεται η κυβέρνηση» σημείωσε και υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε ως χώρα είναι να καταλάβουμε ποιες είναι οι εσωτερικές πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές προϋποθέσεις μίας τέτοιας στρατηγικής. «Κι αυτές τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την προκοπή της χώρας, τις υπονομεύετε και τις ευτελίζετε με την πολωτική γραμμή της συκοφαντίας και της λασπολογίας» τόνισε. Τέλος, απευθύνθηκε προς την κυβέρνηση, λέγοντας: «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και δεν ετοιμάζεστε για καθαρή έξοδο της χώρας, αλλά για τη βρώμικη, δυστυχώς, δική σας έξοδο από την εξουσία».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ