Τασούλας: Ασπίδα της κυβέρνησης η λάσπη και η συκοφαντία

«Εάν είστε από άλλο υλικό, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει ακόμη και ως δείγμα εμπράκτου μετανοίας, να ψηφίσετε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ως δείγμα στοιχειώδους ευθιξίας την οποία έχει επιδείξει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν η ΝΔ, καθώς δεν ψήφισε αρνητικά στη συγκρότηση εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών για φερόμενες κατηγορίες» είπε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

«Το άλλο υλικό περιλαμβάνει την ευθιξία, η οποία είναι συνώνυμη με το φιλότιμο» πρόσθεσε.

Ο Κώστας Τασούλας υπογράμμισε ότι σήμερα η ΝΔ φέρνει ενώπιον της ολομέλειας πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για τους υπουργούς κυρίους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη για τα φερόμενα αδικήματα της απιστίας τελεσθέντα με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου που αφορούν τους καταχραστές του Δημοσίου, διότι υπήρξε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2015 δια παραλήψεως, και αυτό διότι το 2015 ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Ξανθός δεν φρόντισαν να υπογραφούν οι αποφάσεις για τον καθορισμό τιμών που είχαν αποφασιστεί νομοθετικά το 2013 με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Η παράλειψη αυτή της τιμολόγησης το 2015 επέφερε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης για το Δημόσιο» είπε ο Κώστας Τασούλας σημειώνοντας ότι «με βάση έγγραφο που συσχετίζεται από την εισαγγελία διαφθοράς στη δικογραφία οι τρεις υπουργοί φέρονται να έχουν προβεί σε καταστρατηγήσεις του νόμου περί ρύθμισης τιμών των φαρμάκων που επέφεραν το 2016 ζημία τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων στο δημόσιο ταμείο και τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων στους ιδιώτες που έκαναν χρήση φαρμάκων. Φέρονται, επίσης, να έχουν διαπράξει αδικήματα που κατατείνουν στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διότι με εγκύκλιο που έχει υπογράψει ο κ. Κουρουμπλής αντικατέστησε, στην απαίτηση για συνταγογράφηση τη δραστική ουσία και επανέφερε στο καθεστώς της συνταγογράφησης τη βάση της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου».

«Η επίκληση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για “όλα στο φως” εξαντλείται στη λάσπη προς τους πολιτικούς αντιπάλους» κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο εισηγητής της ΝΔ σημειώνοντας ότι δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι προτάσεις για έρευνα αναφορικά με τα capital control και την επιβολή του 3ου Μνημονίου που επέφεραν συγκλονιστική ζημία στη χώρα και τον ελληνικό λαό και που με τελευταίες εκτιμήσεις η ζημία αυτή ανέρχεται στα 200 δισ ευρώ».

Δεν τόλμησε, όπως είπε, η κυβερνητική πλειοψηφία να δεχθεί έρευνα για τον Πάνο Κάμμενο και την εμπλοκή του στην πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ. Αραβία ούτε και για την εμπλοκή στην υπόθεση του Noor Ι. Και αυτή τη στάση επέδειξε η κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ο Κώστας Τασούλας, αν και η ΝΔ ψήφισε όλες τις προτάσεις για εξεταστικές και προανακριτικές που ήρθαν στη Βουλή αυτή την περίοδο, δηλαδή την επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για την υγεία, την προκαταρκτική για τη NOVARTIS που εξελίσσεται στην ουσία σε μια καταστρατήγηση της απόφασης της Βουλής και εργαλειοποίηση του κακόφημου καταφυγίου της παραγραφής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί τα πάντα, χρησιμοποιεί ως ασπίδα τη λάσπη και τη συκοφαντία για να κρύψει ότι η οικονομία σέρνεται, να κρύψει την οικοδόμηση του κομματικού κράτους, να κρύψει την εύνοια προς συγγενείς» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ