Τσίπρας κατά Δαβάκη: Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα, να αναπαράγουν ρατσιστικό λόγο

Επίθεση στους “κατέχοντες δημόσιο αξίωμα να αναπαράγουν διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά”, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκη και τον σάλο που είχε προκαλέσει η δήλωσή του ότι “απαγορεύω στους αθίγγανους, τους γύφτους και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίζουν”. 

«Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» ανέφερε μιλώντας από τη Φυλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: 

«Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ