Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Δεν πρέπει να ενδώσουμε σε ενδεχόμενη προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα

“Σε αυτή την υπόθεση δεν είμαστε μόνοι μας και πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Η σχέση μας με την Τουρκία εντάσσεται στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία” δήλωσε αναφορικά με τη σύληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Απαιτούνται χειρισμοί με απόλυτη ψυχραιμία και αξιοποίηση όλων των μέσων που διαθέτουμε, εννοώ τη συνεννόηση με τον ΟΗΕ και την ΕΕ. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Από την άλλη, εμείς δεν πρέπει να ενδώσουμε σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα. Ενδεχομένως να είναι σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, που έχει όλα τα μέτωπα της ανοιχτά” τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημιουργία ενός εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως προτάθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε ότι “Είναι μια γόνιμη σκέψη και θα την επεσήμανα ως μια σκέψη που ενδεχομένως να σημαίνει αλλαγή της μέχρι στιγμής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εθνικά ζητήματα και αναφέρομαι στη FYROM, που ακολούθησε μια επιπόλαιη στάση θα έλεγα, σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Σε ότι συμβάλλει σε εθνική συνεννόηση και εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να το ακολουθούμε. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια τέτοια κατεύθυνση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ