Ένταση στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Κασιδιάρη – Διεκόπη η συνεδρίαση

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χρουστοδουλίδης, ενημερώνουν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πρωταγωνιστής του “θερμού επεισοδίου” ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φωνάζοντας απαιτούσε την αποχώρηση από την αίθουσα του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά. “Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος” φέρεται να φώναζε ο βουλευτής ο οποίος επικαλέστηκε και δήλωση που είχε κάνει ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας για τους μουσουλμάνους βουλευτές.

“Αυτά εξυπηρετούν την Τουρκία και κανέναν άλλο” του είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

“Αυτά λέει και ο Ερντογάν” του είπαν κάποιοι βουλευτές , που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν μάλιστα από τον Ηλία Κασιδιάρη να ανακαλέσει. Δεν είναι πράγματα αυτά να λέγονται μέσα στην Επιτροπή και να δέχεται τέτοια επίθεση ένας Έλληνας βουλευτής, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ένταση μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη, που η φρουρά της Βουλής άνοιξε την πόρτα για να δει τι συμβαίνει χωρίς ωστόσο να επέμβει. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ