Βούτσης για Novartis: Δε νοείται απόκρυψη στοιχείων και δεν επωάζεται καθεστώς ασυλίας για κανέναν

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άκυρους και πολιτικάντικους συμψηφισμούς, δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά θολά διαμορφωμένα τοπία για επιχείρηση συγκάλυψης ή δήθεν σκευωρίας γύρω από τις μεγάλες υποθέσεις που εν προκειμένω αφορούν το σκάνδαλο του φαρμάκου, με επίκεντρο τη Novartis, είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας σε εκδήλωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι προκαλεί έκπληξη «η ενδοδικαστική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται στο έδαφος μιας εμφανούς προσπάθειας να αποδομηθεί ηθικά και επιστημονικά η καταρχήν δικογραφία και όσοι απολύτως αρμόδιοι την συνέταξαν για τη Νovartis. Στο βαθμό μάλιστα που όλοι γνωρίζουν» όπως είπε, «ότι ήταν υποχρεωτικό να μην υπάρξει προς ώρας διασταύρωση ή αναζήτηση επιπλέον στοιχείων εφόσον είχαν προσκρούσει σε μαρτυρίες που αναφέρονταν σε πολιτικά πρόσωπα.

«Δε φταίει μόνο το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο σχετικός νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στη Δικαιοσύνη για τις παραπάνω παραλείψεις που οδήγησαν και οδηγούν σε ατιμωρησία και σε πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «πρέπει να ενθαρρυνθούν και να υποστηριχθούν, οι δικαστές κι οι μάρτυρες και να δοθούν και να ισχύσουν όλες οι εγγυήσεις για τα τεκμήρια που συγκροτούν τον πυρήνα του δικαιακού μας συστήματος ως προς τους ενδεχόμενα αναφερόμενους στις δικογραφίες.

Εν τέλει δε νοείται κανενός είδους απόκρυψη στοιχείων και δεν επωάζεται κανένα καθεστώς ασυλίας για κανέναν αλλά ας συμφωνήσουμε όλοι ότι ενισχύεται το αναγκαίο αίσθημα ισονομίας των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα μέσα στον κυκλώνα τεράστιων διεθνών σκανδάλων που αποκαλύπτουν τον απολύτως ανήθικο και παράνομο χαρακτήρα, που πλήθος πολυεθνικών μετέρχονται στην προσπάθειά τους να κερδίσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά» τόνισε ο κ. Βούτσης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία της Επιτροπής και πέραν του μηνός.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ