Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα φαβορί και ποιοι αναβαθμίζονται

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής Σύνταξης της Realnews και του Real.gr, Βασίλης Σκουρής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, η ορκωμοσία αναμένεται αύριο το πρωί και οι αλλαγές θα αφορούν στα υπουργεία Πολιτισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Λυδία Κονιόρδου και ο Γιάννης Μουζάλας, αντίστοιχα.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται για ανάληψη κυβερνητικής θέσης είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς και μάλιστα θεωρείται φαβορί για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, εφόσον αποχωρήσει ο κ. Μουζάλας.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου, που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Νεφελούδη και Θάνου Ηλιόπουλου. Εφόσον αποχωρήσει η κ. Κονιόρδου, ακούγεται ένα όνομα – έκπληξη που δεν είναι κοινοβουλευτικό.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του Ηλία Μπενέκου για το real.gr, σε ό,τι αφορά τη θέση του υπουργού Οικονομίας, ως πιθανοί αντικαταστάτες, συζητούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας. Ένα ακόμη ενδεχόμενο αποτελεί ο Νίκος Τόσκας, παρότι και σε αυτή την περίπτωση η παρουσία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρίνεται ως επιτυχημένη και εκτιμάται ότι θα ήταν καλό να παραμείνει στην θέση του. Για τους λόγους αυτούς δεν αποκλείεται να αναζητηθεί λύση μέσω της αναβάθμισης του νυν υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, ενώ συζητείται και η περίπτωση του Νίκου Ξυδάκη.

«Γρίφος» παραμένει η περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με πληροφορίες να μην αποκλείουν την μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο – ενδεχομένως και στο Αγροτικής Ανάπτυξης σε περίπτωση που τελικώς τεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος ο Ευάγγελος Αποστόλου – και την κάλυψη της θέσης του από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στους αμετακίνητους πάντως συγκαταλέγονται οι περισσότεροι υπουργοί με θέσεις – κλειδιά στην κυβέρνηση, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Κοτζιάς, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και βέβαια ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ο οποίος θεωρείται σίγουρο ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του υπουργείου Άμυνας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ