Τσίπρας: Η καινοτομία στην αγροτοδιατροφή μπορεί να ωθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη – ΦΩΤΟ

Την ελληνική εταιρεία παραγωγής φρέσκων χυμών μήλου και ροδιού Arcafroz επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο.

Ο Πρωθυπουργός, ξεναγήθηκε από τα στελέχη της επιχείρησης, ενώ συναντήθηκε και με εργαζόμενους και συνομίλησε μαζί τους.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα στάδια παραγωγής, ενώ από τα πρώτα λεπτά της άφιξής του δοκίμασε ένα μήλο, από την ΠΟΠ ποικιλία «delicious πιλαφά» που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την παραγωγή της.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 2.40 μετά το μεσημέρι και παρέμεινε στους χώρους παραγωγής για περισσότερο από μία ώρα, ενώ έβγαλε και φωτογραφία με τους εργαζομένους.

«Η καινοτομία στην αγροτοδιατροφή είναι παράγοντας που μπορεί να ωθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενημερωθεί για το προϊόν, για τις φάσεις επεξεργασίας του, ρώτησε για την διαδικασία που ακολουθείται ώστε να διατηρήσει τα φυσικά συστατικά του, καθώς δεν υποβάλλεται σε παστερίωση.

Επίσης, ξεναγήθηκε και στον χώρο όπου το ρόδι επεξεργάζεται ώστε να παραχθεί ο χυμός του, εκεί, όμως, δεν επετράπη η είσοδος σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς, με απόφαση της εταιρείας, καθώς η διαδικασία παραγωγής είναι παντεταρισμένη. Κατά την επίσκεψη, τονίστηκε η σημασία της τεχνολογικής αναβάθμισης της παραγωγής μέσα από επενδύσεις και τη συμμετοχή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, στοχεύοντας σε υψηλή προστιθέμενη αξία για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ανταγωνιστικότητα που βασίζεται στην ποιότητα και την ένταση γνώσης.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα στο πλαίσιο της συζήτησης για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κοινοτικοί πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική Συνοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ