Μητσοτάκης: Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση για τα φαινόμενα βίας – ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τα φαινόμενα βίας κατέστησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στη Βουλή και τόνισε ότι με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα θα εκλείψουν πλήρως και δια παντός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρωί, όπως και στα επεισόδια «από τους γνωστούς – άγνωστους» έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου «γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή αυτού που φέρεται ως ένοχος για την αποστολή του συγκεκριμένου “τρομοδέματος”» στον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφέρθηκε ακόμη στο επεισόδιο έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στο επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις τους αυτοαποκαλούμενους «αλληλέγγυους». «Αλληλέγγυους», όπως είπε, προς τον φερόμενο δράστη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο.

Με αιχμή τα γεγονότα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προς την κυβέρνηση το ερώτημα, αν τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά, «τι κάνει για να αντιδράσει, έγινε καμιά προσαγωγή και γιατί επιδεικνύεται ακόμη μια φορά, μια απαράδεκτη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους κινδύνους που εγκυμονούν. Διαβεβαίωσε δε, τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι η ανοχή της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ στη βία θα είναι μηδενική και αυτά τα φαινόμενα θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση για την προχειρότητα του νομοσχεδίου σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.

«Υπονομεύετε μια πρόταση, μια ιδέα, η οποία ενώ επί της αρχής είναι σωστή, υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. Η πρότασή σας είναι αποσπασματική, δεν εντάσσεται σε κανένα πλαίσιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας. Η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά χωρίς σχέδιο και μελέτη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τρέχει να προλάβει τα μηχανογραφικά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι και γίνεται για να μαζέψετε ψήφους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον υπουργό να είναι ειλικρινής για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. «Όταν γράφατε το νομοσχέδιο δεν είχατε κατά νου την πραγματική αναβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και γι’ αυτό δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο τα άλλα ΤΕΙ της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Εμείς θέλουμε ουσιαστική Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών στην Αττική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Πρόσθεσε ότι εγγυάται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έστω και με τον τρόπο που ιδρύεται σήμερα, θα ακολουθήσει τελικά τον δρόμο που πραγματικά του αξίζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών της χώρας, και γιατί όχι, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. «Το οφείλουμε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την αδιαφορία της πολιτείας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ένα ισχυρό πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών πρέπει να αποτελεί πυλώνα υπερηφάνειας.

«Θέλω κάποια στιγμή, το παιδί από το Αιγάλεω που σήμερα είναι στο δημοτικό, όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσει το μηχανογραφικό και επιλέξει το πανεπιστήμιο του, να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, όχι ως δεύτερη ή τρίτη, αλλά ως πρώτο επιλογή, που θα του διασφαλίσει γνώσεις για να διακριθεί σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ