Στην αναγκαιότητα κοινωνικής συνοχής αναφέρθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ιρλανδός Πρόεδρος Μάικλ Χίγκινς- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στην κρίση από την οποία υπέφεραν ο ελληνικός και ο ιρλανδικός λαός, αλλά και στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αναφέρθηκαν ο Ιρλανδός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάικλ Χίγκινς και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρίση από την οποία υπέφεραν πολύ και οι δυο λαοί σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός ίσως υπέφερε περισσότερο από τον ιρλανδικό, παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο Ιρλανδός Πρόεδρος. Ο κ. Χίγκινς είπε πως όταν ανακαλεί στο μυαλό του αυτή την περίοδο διαπιστώνει πόση σημασία έχει η κοινωνική Ευρώπη και ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών.

Η ύπαρξη κοινωνικής Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας, είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με συμμετοχή των λαών της Ευρώπης «πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος να επανέλθει η εμπιστοσύνη των λαών».

Σημείωσε επίσης ότι έχουμε κοινό μέλλον και ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. «Να κάνουμε πράγματα από κοινού» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χίγκινς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ