Ο Καμμένος δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής Σαλμά για την υπόθεση Novartis – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε στη Βουλή, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis, και στην Ελλάδα, και στις ΗΠΑ.

“Εμείς προτείνουμε στον κ. Σαλμά να πάει να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Και δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου” είπε ο κ. Καμμένος.

“Δηλώνω ότι θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της Επιτροπής και θα υπηρετήσουμε την Επιτροπή. Παράλληλα δηλώνω ότι όσον αφορά στον Μάριο Σαλμά, μετά την ομιλία του και την απόδειξη ότι συνεισέφερε ο ίδιος την υπόθεση αυτή στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις ΗΠΑ, προσωπικά εγώ – κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές – δεν θα ζητήσω την παραπομπή του για να διευκολύνω το έργο του ως μάρτυρας να καταθέσει για αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Tέλος, σημείωσε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν να περιέχεται ο όρος “Μακεδονία” στο όνομα της πΓΔΜ, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα την εντιμότητα που διέπει την σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, καθώς και την αμοιβαία δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υλοποιήσουν την εντολή του ελληνικού λαού “να σταματήσουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ