Ο Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis: Βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Με σκληρή δήλωση σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αίτημα κατάθεσης από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος προσερχόμενος σε εκδήλωση του ekyklos για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Πρόσθεσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνομωσία κατά των θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος» η οποία «δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη» γιατί «αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική».

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξής:

«Χαίρομαι γιατί τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, και των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και εφόσον χρειαστεί στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων. Τώρα θα αποκαλυφθεί ότι πράγματι βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνομωσία κατά των θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας και παρακαλώ να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, είναι μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση την πολυφωνία και τον ορθό λόγο- αναφέρομαι πρωτίστως σ΄ αυτές τις αξίες που εκφράζω κι αγωνίζομαι, αναφέρομαι βεβαίως και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω. Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική.

Έχει χρησιμοποιηθεί η Δικαιοσύνη, ως όργανο, και θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η αλήθεια για την υπόθεση Νοvαrtis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το ποινικό δίκαιο κι όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να αποκαλυφθεί. Αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνομωσία εις βάρος των θεσμών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ