Η Novartis, ο Άδωνις και η επιχείρηση ενότητας στη ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης έσπευσε να διαγράψει τον Αντώναρο – Το τηλεφώνημα στον Καραμανλή

Του Γιώργου Σιαδήμα

Σαφή μηνύματα εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας επιδίωξε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο από τη ΝΔ.

Η ευθεία επίθεση του πρώην υπουργού Επικράτειας επί κυβέρνησης Καραμανλή στον Άδωνι Γεωργιάδη το απόγευμα του Σαββάτου ήταν η αφορμή για να θέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Ευάγγελο Αντώναρο εκτός ΝΔ αφού είχαν προηγηθεί και αλλά αιχμηρές τοποθετήσεις.

Μάλιστα, στο μεσοδιάστημα οι πληροφορίες λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε και στον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του να διαγράψει τον πρώην συνεργάτη του.

Αμέσως μετά, όλα πήραν το δρόμο τους με τον Ευάγγελο Αντώναρο, όμως, να σηκώνει τους τόνους και να επιμένει ότι έπρεπε να συγκληθούν τα πειθαρχικά όργανα για την περίπτωση του.

Ο πρώην υπουργός Επικράτειας, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που είχε επιτεθεί στο Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Βλάχος από το πρωί της Παρασκευής είχε ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ο βουλευτής της Β’ Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μοσχάτο χτύπησε κόκκινος συναγερμός, με τις ίδιες πηγές να υποστηρίζουν ότι έγιναν συστάσεις στον «γαλάζιο» βουλευτή.

Τελικά, το νέο «χτύπημα» ήρθε από τον Ευάγγελο Αντώναρο, με τη διαγραφή να είναι τελικά μονόδρομος για την Πειραιώς, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ανοίξει εσωκομματικό μέτωπο με αφορμή τη Novartis, την ώρα που και ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε να παρθούν πειθαρχικά μέτρα για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγετική ομάδα επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα αρραγούς ενότητας για να αντιμετωπίσει την κυβερνητική επίθεση και ενδεχόμενες νέες διαρροές από την υπόθεση Novartis.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών του -σήμερα και αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην Εύβοια- όχι μόνο για να συσπειρώσει τη ΝΔ αλλά και να αλλάξει ατζέντα αναδεικνύοντας θέματα καθημερινότητας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ