Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis

του Βασίλη Σκουρή

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη διαλεύκανση του σκανδάλου της Novartis» αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνέρχεται στις 11 το πρωί σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εισηγηθεί τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, με τη σχετική πρόταση να κατατίθεται εκτός μεγάλου απροόπτου αύριο Τρίτη και να συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Την πρόταση θα υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς ο Δημήτρης Καμμένος, παρά τις αντιρρήσεις του, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα διαφοροποιηθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με την πρόταση θα διερευνώνται τυχόν ευθύνες και των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην δικογραφία η οποία βρίσκεται στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα διερευνάται και το αδίκημα της δωροδοκίας, παρότι έχει παραγραφεί, ως προϋπόθεση για την απόδειξη του αδικήματος ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινή τοποθέτηση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, που χαρακτήρισε «προσωπική απόφαση» του Γιάννη Στουρνάρα το αν θα παραμείνει στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς και το ότι δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τυχόν ευθύνες του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει, επίσης, για την οικονομία, αλλά και για την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας στο θέμα των Σκοπίων.

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ