Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Πρέπει να είναι πιο υπεύθυνος στο τι διατυπώνει δημόσια για τη Novartis

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παυλίδης.

«Ανεξαρτήτως το πόσα από τα πολιτικά πρόσωπα αφορά αυτή η υπόθεση και τι θα αποδειχθεί, είναι δεδομένο ότι ως σκάνδαλο είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων και δεν αφορά μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά παγκόσμια γίνεται έρευνα σε 29 χώρες (…). Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις, έχουν δοθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι τα 3 δισεκατομμύρια που είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τη Novartis θα διεκδικηθούν έτσι κι αλλιώς», σημείωσε ο κ. Παυλίδης.

«Η επιλογή του χρόνου (σ.σ. που έρχεται η υπόθεση στο φως) δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, είναι επιλογή του δικαστηρίου», εξήγησε ο κ. Παυλίδης, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, τόνισε: «ακόμη και αυτό θα μπορούσε ως υπουργός να μην το λέει. Ο καθένας θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνος σε αυτή τη φάση στο τι διατυπώνει δημόσια σε ένα μικρόφωνο. Παρόλα αυτά, αναφορικά με το γεγονός ότι οι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis, έχουν βγει στη δικογραφία αυτά τα στοιχεία εδώ και λίγους μήνες. Εγώ το ήξερα και νομίζω ότι κι εσείς το ξέρατε ότι κάποια στελέχη της Novartis θα είναι μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση και αυτό το έγραφαν επίσημα οι εφημερίδες προ τριμήνου-τετραμήνου που περιμέναμε πότε θα τελειώσει η διαδικασία. Άρα, ήταν όλα γνωστά, δεν υπήρχε καμία έκπληξη σε κάτι.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ