Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης στον ΑΝΤ1 για τη Novartis: Καταθέσεις στο FBI και για άλλους πολιτικούς εκτός των δέκα – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι μια υπόνοια για το ποιος μπορεί να είναι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες της ελληνικής Δικαιοσύνης», είπε ο Παύλος Σαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του zougla.gr για το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης της Novartis.

O κ. Σαράκης άφησε αιχμές κατά των Αρχών, καθώς όπως ανέφερε οι αμερικανικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε ότι αφορά περιπτώσεις προστασίας μαρτύρων.

Ο νομικός παραστάτης των τριών μαρτύρων που έχουν καταθέσει για την υπόθεση Novartis στο FBI (σημ: είναι άλλοι μάρτυρες από τους τρεις που έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές), εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διευκρινίσεις από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, επισημαίνοντας ότι σε συνεννόηση και με τους πελάτες του δεν πρόκειται να κάνει άλλες δηλώσεις για το θέμα.

Ερωτηθείς αν από τις καταθέσεις των τριών, μπορεί να προκύψει εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων ή να μην υπάρξει τελικώς σχέση ορισμένων εκ των ονομάτων που έχουν ακουστεί με την υπόθεση, ο κ. Σαράκης είπε ότι στόχος των τριών μαρτύρων ήταν να αντιμετωπιστεί το σκάνδαλο με τις πρακτικές της εταιρείας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν τελικώς ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τονίζοντας ότι η ευθύνη των αποδείξεων και η ανεύρεσης αξιόπιστων στοιχείων ανήκει στις δικαστικές Αρχές. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ