Προσλήψεις στα πρότυπα της Σκότλαντ Γιαρντ προανήγγειλε ο Τόσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προανήγγειλε την ένταξη αλλοδαπών στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Τόσκας, επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ στην οποία υπηρετούν άτομα από διάφορες εθνοτικές ομάδες, υποστήριξε ότι “είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και εμείς τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με καλύτερο τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μίας ομάδας μεταναστών ή μίας μειονότητας να μπορεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από 50 χρόνια”.

Ερωτηθείς πόσο κοντά είμαστε στις προσλήψεις αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ, με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι “οφείλουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα. Για αυτό θα γίνουν όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται. Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό”.

“Το κυρίαρχο δεν πρέπει να είναι τι αποτελεί ταμπού, αλλά τι φέρνει αποτέλεσμα”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πηγή πληροφοριών: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ