Novartis: Με ποια ψευδώνυμα “εμφανίζονται” στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τη δικογραφία της Novartis είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα, ενώ χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση». Ο τρίτος αναφέρεται απλώς ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας, οι τρεις μάρτυρες είναι όλοι πρώην εργαζόμενοι της Novartis. Οι καταθέσεις των μαρτύρων άρχισαν να δίνονται από τον περασμένο Νοέμβριο, με την τελευταία κατάθεση να δίνεται την ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Στις καταθέσεις τους περιγράφουν πώς μεταφερόταν το «μαύρο» χρήμα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η διανομή των χρημάτων γινόταν είτε μέσω εταιρειών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε στον Realfm 97,8, ότι “ο δικηγόρος μου που διάβασε τη δικογραφία με ενημέρωσε ότι αυτό που αναφέρεται στο όνομα μου έχει να κάνει με μία μαρτυρία στελέχους της Novartis, ο οποίος λέει ότι απευθύνθηκε στη μαμά εταιρεία και είπε ότι θέλω 500 χιλιάδες ευρώ για να δώσω σε κάποια κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσω τα συμφέροντα της εταιρείας, ποια είναι τα κυβερνητικά στελέχη, είναι ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, και κατονομάζει δέκα στελέχη, γενικοί γραμματείς, τον Κουτρουμάνη και τον Βενιζέλο. Αυτή είναι όλη η αναφορά που γίνεται στο όνομα του. Λέει μόνο ότι τα ζήτησε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω για τις υπόλοιπες περιπτώσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ