Αθανασίου στον Realfm 97,8 για Novartis: Γιατί μπορεί να μην ληφθούν υπόψιν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Φοβάμαι ότι όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, κατ’αρχάς να ξεχωρίσω ότι αν υπάρχουν ένοχοι θα προδωθούν και πρέπει να τιμωρηθούν είτε πολιτικά είτε φυσικά πρόσωπα, αλλά εδώ φοβάμαι ότι για τα πολιτικά πρόσωπα η διαδικασία που ακολουθήθηκε και η σπουδή σε συνδυασμό με τη δήλωση του κ. Κοντονή, ότι με εντολή του Πρωθυπουργού πάει στη Βουλή, πράγματα απαράδεκτα για την διάκριση των εξουσιών και το πολίτευμά μας, φοβάμαι ότι πρόκειται όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα για σκευωρία” τόνισε ο πρώην υπουργός.

“Η διάταξη αυτή για την προστασία μαρτύρων που πρέπει να καταθέσουν και να έχουν μια ασφάλεια για τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα δεν είναι νέα. Έχει καθιερωθεί για πρώτη φορά το 2001″είπε ο κ. Αθανασίου και συμπλήρωσε “Αν το δικαστήριο πει ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των μαρτύρων, η κατάθεση των μαρτύρων δεν λαμβάνεται υπόψιν εάν είναι τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία. Αν όμως έχουμε κι άλλους μάρτυρες που μπορεί να αποδειχθεί η ενοχή κάποιου κατηγορουμένου, τότε -αν υπάρχουν κι άλλες καταθέσεις- μπορεί να συνεκτιμηθεί”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ