Μαυραγάνης στον Realfm 97,8 για το Σκοπιανό: Ο Κοτζιάς, αν ήταν στη δική μου θέση, θα έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα

Στη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία εμμονή ονοματολογική και η επιμονή τους στο όνομα αυτό, στην εξαίρεση του από τη συμμετοχή στην ονοματοδοσία του κράτους αυτού, έχει να κάνει με το προοίμιο του Συντάγματος των Σκοπίων, όπου αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει τάχα μακεδονική εθνότητα και ότι επίσης τάχα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κράτος που θα περιλαμβάνει την περιοχή της Μακεδονίας υπό τη σκέπη της παρούσας κρατικής οντότητας, που θέλει να ονομάζεται με αυτό τον τρόπο” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε:

“Δεν είναι θέμα ονοματολογικής εμμονής, είναι θέμα ουσιαστικό, είναι θέμα παραχώρησης ή μελλοντικού κινδύνου παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Άρα, νομίζω πως η θέση που εκφράζουμε οι ΑΝΕΛ, είναι η θέση που εκφράζεται εσαεί από το ένστικτο του ελληνικού λαού για επιβίωση… Ο κ. Κοτζιάς κάνει έναν εξαιρετικό χειρισμό, είναι ένας πάρα πολύ καλός υπουργός Εξωτερικών και αυτά που λέει, αυτά πρέπει να λέει, διότι εκείνος δεν είναι στη θέση του υφυπουργό Μεταφορών ή του στελέχους των ΑΝΕΛ… Ο κάθε άνθρωπος μιλάει από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Ο Νίκος Κοτζιάς, αν ήταν στη δική μου θέση θα έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Επειδή όμως βρίσκεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με το αυτογκόλ κάποιων ανθρώπων το 2008 και το 1995, για αυτό το λόγο πρέπει να πάρει το νήμα από εκεί που βρίσκεται… Με επιφανειακή αντιμετώπιση η διπλωματία δεν πάει μπροστά”.

“Οι ΑΝΕΛ εξυπηρετούν τη διαπραγμάτευση και τα εθνικά δίκαια… Ο Κοτζιάς πρέπει να έχει στη φαρέτρα του όλα τα όπλα, ένα από τα όπλα αυτά είναι η σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού… Προφανώς, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που συνδέουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, η λαϊκή εντολή είναι ξεκάθαρη. Η συμφωνία, εάν και οψέποτε έρθει, θα τη δούμε στο σύνολο της, δεν έχει έρθει συμφωνία μέχρι στιγμής”.

Στο ερώτημα εάν θα κρίνουν την ίδια τη συμφωνία ή θα εξετάσουν και τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο κ. Μαυραγάνης απάντησε μεταξύ άλλων “τα πάντα θα κριθούν, το καθετί στην ώρα του”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ